Nieuws

Klimaat tuinen in de Hoven

project ‘Klimaattuinen De Hoven’.

Deze herfst willen we bewoners in De Hoven helpen hun tuin ‘regenbestendig’ te maken. Zo’n tuin heeft minder bestrating en meestal een afgekoppelde regenpijp. We hebben daardoor in de toekomst minder last van extreem weer in onze buurt (te droog/te nat).

In een klimaattuin wordt zoveel mogelijk regenwater opgevangen in de grond, in een regenton of in een vijver/moerasje. In droge periodes heb je op die manier genoeg water in de grond voor gezonde bomen en planten, èn een fijner leefklimaat voor mens en dier. Bij extreme regenval is er minder kans op wateroverlast en minder druk op het riool. Win–win dus !

De vrijkomende tegels en klinkers krijgen een tweede leven in het Emerpark. Met medewerking van Stichting Emerpark en de gemeente gaan we onder andere stapelmuurtjes maken.

Ons doel is om in 2021 zo’n 5 tot 10 tuinen in De Hoven klimaatvriendelijk te maken. Deze tuinen kunnen een inspiratie worden voor andere tuinbezitters: allereerst in De Hoven, maar ook voor de rest van Zutphen. Onze wijk wordt een voorbeeld voor het Zutphen aan de andere kant van de IJssel!

Meer weten? Kom naar de informatie-bijeenkomst op 7 oktober vanaf 19.00 uur in Boer Kip.

Bewoners kunnen hun tuin aanmelden of zich melden als vrijwilliger om mee te helpen. Dus: wil je een Klimaattuin, of wil je meehelpen? Meld je dan aan via klimaattuin@zutphenenergie.nl of (0575) – 712072.